Write a comment

Co

Conform datelor oferite de Direcția de Sănătate Publică Sibiu, ca urmare a anchetei epidemiologice efectuată după rezultatul pozitiv al asistentei din cadrul Spitalului Clinic Județean, secția Obstetrică-Ginecologie, vă aducem la cunoștință următoarele informații:

- În ceea ce privește numărul de persoane cu care pacienta a intrat în contact, a fost identificat un număr de 20 de persoane – contacte de rangul I (1 contact de familie și 19 contacți din sistemul de sănătate)
- Măsurile dispuse/realizate:
- persoana infectată este și la momentul actual internată cu tratament specific;
- până în prezent nu au fost identificați suspecți;
- față de contactul din familie s-a dispus măsura izolării la domiciliu cu monitorizarea zilnică prin medicul de familie a stării de sănătate;
- față de cei 19 contacți apropiați s-a dispus măsura izolării la domiciliu împreună cu toți membrii familiilor care locuiesc în aceeași locuință
- cei 19 contacți din rândul personalului medical au fost testați pentru infecția SARS-CoV-2, până la data prezentei au sosit 14 rezultate, toate fiind negative.
- contacții de rangul II fac parte tot din sistemul medical, aceștia fiind triați epidemiologic și termometrizați la intrarea și ieșirea din tură.
- Nu s-au înregistrat persoane simptomatice până în prezent din rândul contacților.

Într-un comunicat transmis azi de Instituția Prefectului Județului Sibbiu, se menționează faptul că activitatea secției nu a fost afectată, aceasta desfășurându-se normal.

În ceea ce privește situația cadrelor medicale aflate în izolare la nivelul județului Sibiu, facem următoarele precizări:

  • Din cadrul Spitalului Clinic Județean Sibiu se află în izolare preventivă de pe secțiile ATI, Obstetrică-Ginecologie, Bloc Operator, Radiologie UPU, Radiologie clădirea Medicală, Nefrologie, un număr de: 12 medici, 24 asistenți, 9 infirmiere, 1 statistician
    - Din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie se află în izolare preventivă un număr de: 2 medici și 5 asistenți
    - Din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitrul Croitoru” al județului Sibiu, sunt în izolare preventivă două cadre militare.
    - Din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Sibiu, se află în izolare preventivă un număr de: 27 de persoane.
    Menționăm faptul că activitățile din cadrul acestor instituții deconcentrate, se desfășoară normal, iar în ceea ce privește persoanele izolate nici una nu prezintă simptome COVID-19”, a trasmis Andreea Ștefan, purtător de Cuvânt Instituția Prefectului Județul Sibiu. Ar fi, însă, de remarcat că sunt multe alte județe în care numărul cadrelor medicale (medici, asistente sau infirmiere) care au fost confirmate cu COVID-19 este mult mai mare (vezi Suceava, Prahova, Brașov, București...

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest