Write a comment

lumina sfanta a invieriI 1

În acest an, pelerinajul de Florii se suspendă, Sfânta lumină va fi distribuită la cerere, în faţa locuinţelor, iar ”Paștile” vor fi distribuite gratuit credincioşilor, în locuri special amenajate în afara lăcaşurilor de cult, de către persoane cu mască şi mănuşi de protecţie.

Spovedania și împărtășirea se pot face la domiciliu. Preotul poate intra în casă cu încălțăminte de unică folosință și mască, va folosi doar cartea de cult și epitrahil și trusa liturgică pentru împărtășanie. Trusa va fi dezinfectată înainte și după folosire, coform Digi 24.

Lumina Sfântă va fi adusă cu avionul de la Ierusalim sâmbătă seara, apoi va fi distribuită eparhiilor din țară. Voluntari cu mască, mănuși și ecuson o vor distribui numai credincioșilor care solicită acest lucru și îi așteaptă în fața locuinței cu o candelă sau lumânare.

Pâinea binecuvântată, în formă de mici prescuri, stropită cu agheasmă şi vin, numită "Paşti", va fi sfinţită anul acesta în Joia Mare, 16 aprilie 2020, după Sfânta Liturghie şi va fi ambalată igienic în pachete închise. În zilele de vineri şi sâmbătă, "Paştile" vor fi distribuite gratuit credincioşilor, în locuri special amenajate în afara lăcaşurilor de cult. Personalul deservent va purta mască şi mănuşi de protecţie.

Accesul la aceste locuri speciale din afara lăcaşurilor de cult se va organiza în zilele premergătoare Sfintelor Paşti (vineri şi sâmbătă, înainte de noaptea Învierii), respectându-se aceleaşi reguli sanitare ca şi în magazinele alimentare (mască sanitară, distanţă socială de 2 metri, marcată în faţa locului special amenajat).

Pentru credincioşii vârstnici şi bolnavi, "Paştile" vor fi distribuite la domiciliu de către voluntari, vineri şi sâmbătă sau în prima zi de Paşti. Voluntarii vor purta mască şi mănuşi de protecţie, precum şi ecuson nominal, semnat şi ştampilat de către fiecare parohie.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest