Write a comment

ALERTAM

Premierul a anunțat luni dimineață că Executivul a adoptat Hotărârea de Guvern privind Starea de Alertă. Totodată, șeful Executivului a avertizat că de acum se trece de la "stare de alertă la stare de alertă maximă".

Pentru ca lucrurile să fie clare, să nu avem foarte multe polemici, decizia de a institui starea de alertă prin HG, e decizia pe care am adoptat-o.

Am avut și o întâlnire a CNSSU ca fundament pentu Hotărârea de Guvern

Trececem de la starea de alertă la stare de alertă maximă, pentru că legea ne conferă toate pârghiile și intrumentele pentru a putea asigura respectarea măsurilor și a regulilor. În această după-amiază am convocat toate instituțiile statului pentru a pune la punct un plan amănunțit de asigurare a respectării măsurilor în starea de alertă​", a anunțat premierul Ludovic Orban, în debutul ședinței de Guvern.

Categoric, ideea stării de alertă maximă vine după ceea ce s-a întâmplat în weekend, când mulți se pare că au trecut brusc la un soi de relaxare… totală, ignorând orice reguli, orice măsuri de precauție.

”Am instituit starea de alertă în conformitate cu prevederile Legii 55, care intră în vigoare începând de astăzi. Atât timp cât este evident că acest virus generează riscuri majore pentru viaţa oamenilor, orice comportament care nu este corect şi care poate duce la infectarea concetăţenilor noştri trebuie sancţionat. În următoarea perioadă, toate ministerele, toate autoritățile care se află în subordinea sau coordonarea ministerelor trebuie să fie mobilizate la maxim! Ministerul de Interne, prin Poliție, Jandarmerie, Poliția de Frontieră și toate structurile, inclusiv prin Poliția Locală, va trebui să se implice cu toate forțele pentru a asigura respectarea regulilor.

Majoritatea zdrobitoare a cetățenilor, 98 la sută, sunt oameni cu respect față de lege, oameni care respectă regulile și a căror responsabilitate a contribuit la ținerea sub control a epidemiei”, a mai declarat premierul.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest