Write a comment

ALERTA

Autoritățile anunță că, în județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost efectuate un număr de 4027 de teste. În ceea ce privește numărul de persoane confirmate în urma testării SARS CoV-2, în județul Sibiu sunt 479 de persoane confirmate pozitiv (dintre care 449 adulți și 30 copii) și 2093 de persoane confirmate negativ.

Vestea bună este că, până sâmbătă, 23 mai, au fost declarate vindecate și externate 342 de persoane. Din păcate, însă, 39 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

La data curentă, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu monitorizează un număr de 1195 persoane izolate și 105 persoane în carantină.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a pus la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice două numere de telefon (0269-211254 și 0269-216103 și adresă de mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.), la care sibienii au efectuat în ultimele 24 de ore 128 de apeluri pentru a solicita diferite informații, în contextul COVID-19. Menționă că, activitatea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției se desfășoară operativ non-stop la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice locale, în vederea gestionării tuturor situațiilor apărute în contextul prevenirii răspândirii virusului SARS CoV-2.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 30 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 83 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ziua de 22.05.2020, polițiștii au acționat în sistem integrat, alături de jandarmi și polițiști locali, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

Astfel, au fost executate 59 misiuni specifice, fiind verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă în cazul a 835 de persoane și 2 SC/PFA.

 

*Prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu, face din nou un apel către toți locuitorii județului nostru să respecte măsurile privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și să aibă în continuare un comportament responsabil, întrucât acțiunile individuale pot avea efecte asupra întregii comunități.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest