Write a comment

0infoo

Autoritățile informează că, în județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 702 de persoane (dintre care 655 adulți și 47 copii).

Demn de precizat, până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 529 de persoane.

Din păcate, însă, în ultimele 24 de ore, încă un pacient cu COVID-19 s-a stins. Astfel,numărul deceselor la persoane infectate ajunge la 55 în județul nostru.

Prin urmare, 118 este azi numărul cazurilor active.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254 și 0269-216103. În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 159 de apeluri ca urmare a noilor prevederilor legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 34 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 104 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19, în centre comerciale și zone adiacente, la unități de alimentație publică, zone de agrement, zone aglomerate, precum și mijloace de transport în comun.

Au fost verificate, în principal, felul în care societățile comerciale aplică măsurile specifice de diminuare a riscurilor, pentru activitățile desfășurate în spațiul public, privat sau închis, care constau în purtarea mijloacelor de protecție individuală de către angajați și clienți, modul de amenajare a teraselor pentru asigurarea distanțării fizice, asigurarea accesului și participarea la evenimente a unui număr limitat de persoane.

Ieri, 11.07.2020 au fost angrenate în acțiuni 221 de efective de poliție, jandarmerie, poliție locală, reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control, care au desfășurat acțiuni de verificare a 130 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse.

A fost identificată o societate comercială care nu a respectat măsurile de diminuare a impactului riscurilorprevăzute de Legea nr. 55/2020 art. 5. (3)/Anexa nr. 3 la HG 394/2020 fiind aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 2.000 de lei pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor privind distanțarea fizică și locul prevăzut la mese.

De asemenea, au fost identificate 4 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, fiind aplicate 4 sancțiuni contravenționale cu amendă în valoare totală de 2.000 de lei.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest