Write a comment

TGGG

Muzeul ASTRA organizează în perioada 14 - 16 august 2020 cea de-a XXXVII-a ediție a Târgului Creatorilor Populari din România. În cadrul evenimentului vor participa, atenție, peste 250 creatori populari din toate regiunile țării.

DE APRECIAT: La ediția din acest an, ca element inedit, vor fi prezenți alături de meșteșugarii consacrați foști, actuali sau... viitori „olimpici” participanți de-a lungul timpului la Olimpiada „Meșteșuguri artistice tradiționale”, însoțiți de instructorii lor.

În cadrul Târgului, sâmbătă, 15 august, vor avea loc demostrații culinare , cu degustare, la Gospodăria din Șeica Mică și la Târgul de Țară. De asemenea, incepând cu ora 18,00 , panâ la ora 20,00, pe scena de la Târgul de Țară, va avea loc un spectacol folcloric susținut de Ansamblul „Gura Izvorului” - Vatra Moldoviței și de interpreții de muzică populară Adina Roșca, Cătălin Doinaș și Ionuț Robert Pumnea.

Duminică, la două dintre gospodăriile din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului ( Gospodăria-atelier de olar din Marginea, județul Suceava și la Gospodăria-atelier de dogar, Straja, județul Suceava), între orele 10.00 - 13.00) artiștii Ansamblului „Gura Izvorului” din Vatra Moldoviței vor susține o impresionant suită de dansuri tradiționale.

Poveste și meșteșug. Oameni faini și tradiții păstrate cu sfințenie!!!

Târgul Creatorilor Populari se va desfășura de vineri și sâmbătă între orele 10 - 19 și duminică între 10 - 16.

 

ATENȚIE: La eveniment se impune purtarea măștii de protecție și a respectării regulilor de distanțare fizică.

 

Foto: Muzeul ASTRA, Oana Gabriela Pirvulescu

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest