Write a comment

 COPILMASCA

Klaus Iohannis: „Școlile se vor deschide pentru că este inadmisibil să avem o generație pierdută, chiar dacă situația e diferită față de anii anteriori. Este foarte important ca școala să înceapă fizic, copiii trebuie să meargă la școală, să învețe, să se întâlnească cu alți copii de vârsta lor.

Pentru a face posibil acest lucru, e nevoie de regulamente și proceduri speciale în vremuri de epidemie, și la ele lucrează Ministerul Sănătății și Ministerul Educației. Acolo unde nu se va putea, se va interveni pentru a permite desfășurarea învățământului online. În ceea ce privește protecția în unitățile de învățământ, măsurile nu sunt complicate, sunt cele de bază – purtatul măștii, păstrarea distanței, igiena mâinilor. Toți părinții au o preocupare firească față de sănătatea copiilor. Îi încurajez pe toți să-și trimită copiii la școală dacă sunt sănătoși, iar dacă nu sunt sănătoși, să-i țină acasă și să consulte medicul de familie. Nu trebuie să căutăm soluții sofisticate birocratice, dar fiecare - părinții, școala, autoritățile - trebuie să-și asume răspunderea care îi revine”.

Mda. DAR… Există un DAR (Nu în sensul de „cadou”)! Dar ce facem cu atitudine iresponsabilă a multora din comunitate?!? Ce facem cu școlile unde abia picură sau se întrerupe apa, sau… nu e pur și simplu? Ce facem cu sutele, miile (poate) de părinți care nu vor să accepte ca propriii copii să poarte mască/vizieră?! CE facem cu școlile unde NU există personal medical?!?! Cum se va asigura DISTANȚAREA ÎN PAUZE?! Dar în clase, unde sunt și așa elevi mulți și NU există în clădiri alte spații, săli?!?! Și punctăm din nău (PENTRU CĂ NU TREBUIE SĂ ȚINEM GUNOIUL SUB PREȘ): Sunt multe, multe probleme de rezolvat și care ridică, firesc, multe semne de întrebare. Și TIMPUL TRECE!!!

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest