Write a comment

BOOOOOOg

Azi împlineșete 6 anișori. Și adună, deja, numeroase spectacole cu mii de pași învățați în ca-n zbor, laolaltă cu frățiorul lui, George și cu toți ceilalți... membri ai celebrului și legendarului ansamblu CĂLUȘERII din Rășinari.

 

Pui fain de MĂRGINEAN, cu priciorușele care abia învățau să meargă, dar învârt pasul de joc ca un Făt-frumos ce parcă a-nghițit jăratic… L-am văzut pe scenă și ne-a bucurat inimile încă de când abia gângurea, de când învățase primii pași…. La propriu, în viață, pe la vreo doi anișori...

Prunc dulce, botezat în mierea netrecută, vindecătoare a folclorului, Bogdan Marian Berindei e acum un călușer sadea... Știe jocul, știe ritmul și acolo, sus, pe scenă, unde a fi aceea- în satul lui, în ăl vecin sau în cine știe ce capăt de țară, joacă laolaltă cu ai lui de rupe. Zâmbește și joacă, de parcă ar fi o păpușică vie... și nu știe ce-i osteneala! Cu strai lucind a bună tradiție, cu chipul rumen de soarele d-acasă, cu inimioara săltând în jocul strămoșesc, Prâslea, joacă de stinge și culege aplauze ca pe câmp floarea-sarelui de nu se mai opresc oamenii când îl văd…

O minune de copil! Calcă drept pe urmele frățiorului mai mare și pe urmele familiei sale, pe urmele calde și… trainice ale tradiției din leagănul Mărginimii.

Să ne trăiești, prunc dulce! Să fii sănătos și fericit și să ne bucuri cu binecuvântarea jocului străbun!!!

Laolaltă cu-ai tăi călușeri asemeni Feților-Frumoși, cu satul tot… îți dorim LA MULȚI ANI de poveste!!!

Să trăiești, prunc fain- Bogdan Marian Berindei, român adevărat! Să trăiești pentru ai tăi și să ne trăiești și nouă, să te vedem cândva vătaf și cum îți îndrumi așa frumos pruncii, la rândul tău, pe calea luminată a jocului românesc!

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest