Write a comment

 0000000000000SSS

Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, împreună cu vicepreședinta CJ Sibiu, Christine Manta – Klemens au conferit în joi seară două distincții de Cetățean de Onoare al Județului Sibiu, doamnei Mihaela Stănuleț și domnului Adrian Ordean, personalități de marcă din domeniul sportului și culturii.

 

Mihaela Stănuleț s-a născut la Sibiu. La vârsta de 6 ani a pășit în sala de gimnastică sibiană a Clubului Sportiv Școlar Sibiu, unde după câțiva ani a deveni antrenor. În anul 1994 a absolvit cursurile Şcolii de antrenori din Bucureşti, iar în anul 2003 se numără printre absolvenții Facultății de Științe la specializarea Educației fizică și sport din cadrul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu.

Talentul, ambiția și numărul impresionant al orelor de muncă, de antrenamente, îi aduc peste ani recunoașterea internațională în cadrul competițiilor sportive.

Cel mai important an al carierei sale este 1984, când împreună cu echipa câștigă medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Los Angeles.

În anul 2000 i-a fost conferită Medalia națională pentru merit sportiv clasa a III-a iar în 2004 i-a fost înmânat Ordinul Meritul sportiv clasa I.

 

Adrian Ordean s-a născut la Sibiu, este unul dintre compozitorii de marcă ai muzicii ușoare românești și unul dintre cei mai prolifici compozitori români. Ordean este cel care a făcut din trupa Compact din care a făcut parte 8 ani, un brand pe scena pop-rock-ului românesc.

În mai 2012, Adrian Ordean a înființat formația „Ordean”, iar din toamna anului 2012, a cântat cu trupa "Leo Iorga & Ordean”.

Adrian Ordean a primit pentru activitatea sa artistică numeroase premii naționale și internaționale, diplome de onoare, un premiu recent fiind Diploma de Excelență Radio România Regional pentru cei 55 de ani de activitate artistică (2017).

În anul 2017 lansează volumul ”După ani și ani... Povestiri din spatele scenei", pe scena aceluiași festival unde astăzi i s-a conferit distincția de cetățean de onoare a Județului Sibiu. Anul acesta Adrian Ordean aniversează 65 de ani de viață și 45 de ani de carieră.

Oameni frumoși, oameni-exemplu, oameni acre merită respectul nostru!

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest