Write a comment

TRANSILVANIA

Avem nevoie de cultură. Poate… mai mult ca oricând!

 

Revista Transilvania, cea mai veche revistă culturală din Ardeal și una dintre cele mai importante din România, face obiectul unei lucrări ample, bazată pe o documentație exhaustivă și filtrată prin conștiința unui scriitor pentru care creația rămâne un continuu exercițiu de cunoaștere. Dr. Nicoară Mihali este un cercetător neobosit, având cunoștințe în diverse domenii de activitate; e poet și prozator, folclorist, etnograf, dramaturg, jurnalist, autor de studii monografice, antropolog și cercetător. 

"Într-o Europă deschisă, cu granițele relativ permise, un român este întrebat de strămoșii săi și de specificul limbii sale, de Dracula, de vampiri și de sărăcie. Un elev român de astăzi nu este pregătit să prezinte argumente că limba română este o limbă romanică, dar el nu va ști nici să răspundă ce specific are Bulgaria, Danemarca sau Grecia. Vom fi complet dezamăgiți - spune Ioan Aurel Pop - și atunci cum să integrăm trecutul și prezentul Europei în mari teme sintetice, pline de concepte globale și abstracte?!”

Trebuie știut că lucrarea de față aduce un argument, acela că limba și istoria românilor, atât în trecut, în paginile revistei Transilvania, cât și azi, reprezintă valori unice de cultură și civilizație și de aceea suntem datori să le proiectăm în lume cu statutul de tezaur al umanității.

Invitați:

Prof.univ.dr.Dumitru  Acu, Președintele Asociațiunii Astra

Radu Vancu, Redactor șef al Revistei Transilvania

Ștefan Berci, muzeograf

Lansarea cărții Transilvania, Revista unui ideal” are loc duminică, 6 septembrie, la Târgul de Țară din Muzeul Asta. Evenimnetul va fi urmat de un recital susținut de soprana Sara Mihali, studentă la Academia de Muzică Gheroghe Dima din Cluj Napoca.

Data: 06.09.2020

Locație: Târgul de Țară

Ora:16:00

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest