Write a comment

 RATAin

Ludoș: 4,25/1000 de locuitori

Arpașu de Jos: 3,54/1000 de locuitori

Slimnic: 3,35/1000 de locuitori

Acestea sunt localitățile sibiene cu cae mai mare rată de infectare, la momentul actual, potrivit unei statistici întocmite la nivelul Ministerului Sănătății.

 

Singurul oraș cu rată de infecatre 0 (ZERO) este Ocna Sibiului. Acestuia i se alăură încă 23 de comune în aceeași situație.

Astăzi, 7 septembrie 2020, toate Direcțiile de Sănătate Publică județene și a municipiului București vor informa Inspectoratele Școlare Județene/al Municipiului București,  respectiv senatele universitare ale instituțiilor de învățământ superior și Comitetele Județene / al Municipiului București pentru Situații de Urgență (CJSU/CMBSU) cu privire la situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități, iar până la data de 10 septembrie, în funcție de aceste date, de particularitățile locale, de infrastructura și resursele umane ale fiecărei unități de învățământ în parte, consiliul de administrație al unității de învățământ va propune Inspectoratului Școlar Județean/al Municipiului București aplicarea unuia dintre scenariile de organizare și desfășurare a cursurilor în unitatea de învățământ, conform Ordinului ministrului Educației și Cercetării și al ministrului Sănătății 5487/1494/ 01.09.2020.

Comitetele Judeţene/al municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU/CMBSU) vor emite hotărârea privind scenariul de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ pentru începutul anului şcolar 2020-2021.

Criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele 3 scenarii este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori.

“Fiecare unitate şcolară va decide și îşi va adapta scenariul la indicaţia DSP-urilor, inspectoratelor şcolare judeţene şi comitetelor pentru situaţii de urgenţă. Susținem necesitatea începerii activității în unitățile de învățământ și, atât Ministerul Sănătății, cât și direcțiile de sănătate publică și INSP sprijinim  demersurile pentru demararea noului an școlar în condiții de siguranță epidemiologică”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Analiza situației epidemiologice care cuprinde numărul de cazuri noi confirmate în ultimele 14 zile (inclusiv 6 .09.2020)  realizată la nivel național de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică din data de 7 septembrie,  ora 10.00  este prezentată pe pagina de web a Ministerului Sănătății, www.ms.ro, secțiunea Analiza epidemologică pe județe pentru începerea anului școlar.

Timpul este foarte scurt și mai sunt foarte, foarte multe de pus la punct, astfel încât anul școlar să înceapă ÎN SIGURANȚĂ, dar și cu drum deschis cunoașterii, indiferent de scenariul aplicat!

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest