Write a comment

 APORCIII

Primarul Adrian David a avut luni, 7 septembrie, o întâlnire cu Daniel Mazăre, managerul regional SC Premium Porc SRL pentru a discuta despre planul de reducere a disconfortului olfactiv propus pentru ferma de porci de pe raza orașului Avrig.

“Am solicitat această întâlnire pentru a discuta un plan concret de reducere a mirosului provenit de la ferma de porci. Potrivit legii, ferma are obligația să ia toate măsurile necesare prin implementarea unui plan de gestionare a disconfortului olfactiv, avizat de autoritățile sanitare“, a subliniat primarul orașului Avrig.

Primele măsuri instituite de conducerea fermei, în urma controlului efectuat de Garda de Mediu Sibiu, au vizat modificarea programului de fertilizare și încorporarea imediată a dejecțiilor în sol.

Demn de știut, conducerea fermei s-a angajat să transmită Primăriei Avrig, până la începutul lunii octombrie, un plan complet de reducere a disconfortului olfactiv pe termen mediu și lung.

“Totul este monitorizat. Ferma este retehnologizată. Ventilația în hale este făcută automat, calculatorul calculează când pornește. Am revenit la tratamentul bioenzimatic al dejecțiilor și anul acesta nu se vor mai face fertilizări în Avrig. Luăm în calcul și o forță de muncă mai mare și vom lua toate măsurile pentru a nu mai cauza disconfort olfactiv locuitorilor orașului”, a precizat și Daniel Mazăre, managerul regional SC Premium Porc Sibiu SRL.

Primarul Adrian David anunță că va face miercuri și o vizită la ferma de porci pentru a verifica modul în care au fost implementate măsurile pentru reducerea mirosului.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest