Write a comment

COVVV

Autoritățile anunță că în județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 1628 de persoane, dintre care 1516 adulți.

Până azi, 112 copii sibieni au fost depistați pozitiv. Asta înseamnă că alți 2 copii au fost confirmați pozitiv în ultimele 24 de ore. Situația, repetăm, AR TREBUI SĂ TRAGĂ UN SEMNAL DE ALARMĂ, mai cu seamă că luni începe noul an școlar. Dacă acum, când probabil revin din stațiuni sau din excursii, pe und eau petrecut o parte din vacanță, sunt depistați pozitiv ZILNIC alți și alți copii, oare cum va fi de luni încolo, când vor intra în comunitate, când, poate vor pleca în grup de la școală, vor circula cu transportul în comun…?!?! AȘADAR, MARE, MARE ATENȚIE!!!

Trebuie știut,de asemenea, că la nivelul județului, până la data curentă au fost vindecate 1105 de persoane.

Până acum, 92 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 16 persoane acestea făcând parte din următoarele categorii de vârstă:

  • 0 – 18 ani 2 persoane
  • 19 – 29 de ani 1 persoană
  • 30 – 39 de ani 2 persoane
  • 40 – 49 de ani 5 persoane
  • 50 – 59 de ani 5 persoane
  • 60 – 69 de ani 1 persoană

Conform legii nr 136/18.07.2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, CJCCI, are în monitorizare un număr de 816 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 90  persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254 și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 88 de apeluri ca urmare a noilor prevederilor legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 34 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 110 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În cursul zilei de 8 septembrie a.c., 238 polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenați în acțiuni de verificarea respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă.

Cu această ocazie, au fost verificate 660 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 39 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 56 de mijloace de transport.

Ca urmare a acțiunilor desfășurate, o persoană a fost avertizată în scris pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Totodată, s-au aplicat 7 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.200 de lei, conform Legii nr. 61/1991R în context COVID-19.

În cursul zilei de 8 septembrie a.c., 25 de jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă, în stațiunile montane Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, în zonele de îmbarcare / debarcare ale telecabinei, pe raza stațiunii Păltiniș, în stațiile mijlocului de transport în comun și în piața Cibin din municipiul Sibiu. De asemenea, jandarmii sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în localitatea Arpașu de Sus.

În urma desfășurării acțiunilor, jandarmii au aplicat 3 avertismente scrise și 4 amenzi în valoare de 1600 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

În data de 07.09.2020 inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 8 controale la unități de alimentație publică și de vânzare cu amănuntul a produselor alimentare din județul Sibiu. Nu au fost constatate încălcări ale legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

 

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest