Write a comment

DECESE

Autoritățile anunță că, în județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 1864 de persoane. Dintre acestea, 1744 sunt adulți și 120 sunt... copii!

Până joi, 17 septembrie, au fost vindecate 1274 de persoane.

Din păcate, până azi 101 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv, ceea ce înseamnă că două decese s-au înregistrat de la ultima raportare.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de  30 persoane. Pacienții fac parte din următoarele categorii de vârstă:

  • 19 – 29 de ani 5 persoane
  • 30 – 39 de ani 5 persoane
  • 40 – 49 de ani 4 persoane
  • 50 – 59 de ani 7 persoane
  • 60 – 69 de ani 6 persoane
  • 70 – 79 de ani 1 persoană
  • 80 – 89 de ani 2 persoane

Conform legii nr 136/18.07.2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, CJCCI, are în monitorizare un număr de 882 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 114 persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 80 de apeluri ca urmare a noilor prevederilor legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 50 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 123 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În cursul zilei de 16 septembrie a.c., 244 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenați în acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă.

Cu această ocazie, au fost verificate 675 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 41 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 61 de mijloace de transport.

Ca urmare a acțiunilor desfășurate, o persoană a fost avertizată în scris pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Polițiștii locali sibieni au verificat 226 de persoane fără a constata nereguli pe linia respectării măsurilor de protecție individuală.

În cursul zilei de 16 septembrie a.c., 8 jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă, în stațiunile montane Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, în zonele de îmbarcare / debarcare ale telecabinei, pe raza stațiunii Păltiniș, în stațiile mijlocului de transport în comun. De asemenea, jandarmii sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în localitatea Arpașu de Sus.

În urma desfășurării acțiunilor nu au fost aplicate sancțiuni.

 

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest