Write a comment

0infoo

Autoritățile anunță că, în județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 1931 de persoane, dintre care 1807 sunt adulți.

Încă un copil a fost confirmat pozitiv în ultimele 24 de ore, numărul celor infectați din grupa de vîrstă 0-18 ani ajungând la un total de 124.

 Până sâmbătă, 19 septembrie, au fost vindecate 1309 de persoane.

Din nefericire, până azi, 103 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de  30 persoane acestea făcând parte din următoarele categorii de vârstă:

  • 0 – 18 ani 1 persoană
  • 19 – 29 de ani 6 persoane
  • 30 – 39 de ani 5 persoane
  • 40 – 49 de ani 8 persoane
  • 50 – 59 de ani 2 persoane
  • 60 – 69 de ani 2 persoane
  • 70 – 79 de ani 6 persoane

Conform legii nr 136/18.07.2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, CJCCI, are în monitorizare un număr de 784 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 133 persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 77 de apeluri ca urmare a noilor prevederilor legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 50 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 121 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În cursul zilei de 18 septembrie a.c., 237 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenați în acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă.

Cu această ocazie, au fost verificate 661 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 54 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 4 mijloace de transport public în comun.

Ca urmare a acțiunilor desfășurate, o persoana a fost avertizata pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Polițiștii locali sibieni au verificat 174 de persoane fără a constata nereguli pe linia respectării măsurilor de protecție individuală

În cursul zilei de 18 septembrie a.c., 8 jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă, în stațiunile montane Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, în zonele de îmbarcare / debarcare ale telecabinei, pe raza stațiunii Păltiniș, în stațiile mijlocului de transport în comun. De asemenea, jandarmii sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în localitatea Arpașu de Sus.

În urma desfășurării acțiunilor nu au fost aplicate sancțiuni.

 

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

În data de 18.09.2020 inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 4 controale la unități de alimentație publică și de vânzare cu amănuntul a produselor alimentare din județul Sibiu. Nu au fost constatate încălcări ale legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest