Write a comment

 

 COvvvvvvvvvvvv

Numai când te gândești că sunt atâția oameni care suferă, unii pe patul de spital, alții așteptând cu sufletul al gură rezultatul testelor, alții... îngrijorați după ce în școala sau grădinița unde învață copiii lor s-au descoperitcazuri de infectare cu coronavirus, alții... luptând în lina I pentru viața semenilor... te trec fiorii... E OMENEȘTE! E omenește și să înțelegem că, iată, situația rămâne gravă și pentru ceea ce se întâmplă acum dar și pentru cum vor evolua lucrurile..., pentru felul în care se va desfășura acest an școlar, suntem cu toții responsabili!

 

Inspectoratul Școlar Județean Sibiu: joi, 24 septembrie, în școlile din județul Sibiu se înregistrează următoarea situație:

–  288 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară;

– 43 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;

– 7 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

De asemenea, situația elevilor și personalului din unitățile de învățământ din județul Sibiu, internate și izolate/carantinate este următoarea:

  • 8 persoane depistate pozitiv cu SARS-Cov-2 și internate5 elevi (Liceul Teoretic ”Stephan Ludwig Roth” Mediaș, Colegiul Agricol ”Daniil Popovici Barcianu” Sibiu, Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu, Şcoala Militară de Maiștrii Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică Sibiu), 2 cadre didactice (Colegiul Tehnic ”Mediensis” Mediaș și Liceul Teoretic ”Stephan Ludwig Roth”) și 1 personal nedidactic (Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară ”Terezianum” Sibiu);
  • 538 persoane carantinate/izolate: 516 elevi (inclusiv din unitățile de învățământ și clasele menționate în comunicatul emis de către biroul de presă al Prefecturii Sibiu), 15 de cadre didactice, 2 personal didactic auxiliar și 5 personal nedidactic).

Față de datele transmise miercuri, s-a modificat numărul persoanelor carantinate/izolate: a crescut cu 11 elevi, un cadru didactic și a scăzut cu 1 la personalul didactic auxiliar, în total fiind 538 persoane față de 527 ieri.

 

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest