Write a comment

INSP

Din nefericire... vin vești proaste. PE MĂSURA NUMĂRULUI TOT MAI MARE AL CELOR CARE IGNORĂ PERICOLUL ȘI SFATURILE MEDICILOR!

 

București și 16 județe au vulnerabilitate ridicată legată de epidemia de COVID-19, iar în 17 județe vulnerabilitatea este medie. Potrivit informațiilor oficiale, Mehedinți este singurul județ cu trend descendent al răspândirii virusului.

Numai în cursul săptămânii trecute au fost raportate 174 de focare în toată țara. Datele sunt evidențiate în raportul săptămânal al Institutului Național de Sănătate Publică.

În total, în toată țara sunt active 276 de focare; din păcate, cele mai multe au izbucit la centre rezidențiale pentru copii sau vârstnici. Focare sunt și în spitale, instituții publice (inclusiv primării), școli sau cluburi sportive.

Capitala și 16 județe au vulnerabilitate ridicată legată de epidemia de COVID-19, iar în 17 județe vulnerabilitatea este medie. În urmă cu o săptămână, doar șase județe aveau vulnerabilitate ridicată. Concret, o vulnerabilitate ridicată este în județele  Alba, Bacău, Brașov, Cluj, Constanța, Dolj, Giurgiu, Iași, Ilfov, Neamț, Prahova, Sibiu (raportat la data de 5 octombrie, rata de infectare la nivel de județ era de 6,01/1000 de locuitori), Suceava, Teleorman, Tulcea și Vâlcea.

Toate Comitetele județene pentru Situații de Urgență se vor reuni obligatoriu în maxim 48 de ore pentru a decide noi măsuri și restricții, deoarece situația este extrem de gravă.

De asemenea, Dr Raed Arafat a solicitat tuturor angajatorilor să ia în considerare urgent posibilitatea și măsurile pentru MUNCA DE ACASĂ.


INSP:
În săptămâna 28 septembrie - 4 octombrie, 36.8% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Iași, Bacău, Neamț si Cluj.

  • 30.4% din totalul deceselor au fost înregistrate în București, Prahova, Sibiu, Bacău și Caraș Severin.
  • În 22 de județe si în Municipiul București se înregistrează o rată de incidenta cumulată peste 100/100.000 locuitori.
  • 1 din 25 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.
  • 81.4% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani iar 60.1% din decese au fost la bărbați.

 

 sursa foto: INSP

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest