Write a comment

 

CAZAN

Dirijorul Vasile Cazan, directorul Filarmonicii de Stat Târgu Mureș, a decedat astăzi răpus de acest… blestemat coronavirus.

Vasile Cazan s-a născut la Târgu Mureș în anul 1952. Pregătirea muzicală și-a început-o la vârsta de opt ani în orașul natal studiind vioara, viola și pianul.

A absolvit Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj Napoca, unde a studiat dirijatul coral cu profesorii Dorin Pop si Florentin Mihăescu. Ulterior s-a perfecționat în arta dirijatului coral și cu Maestrul Marin Constantin la Corul Madrigal din București.

A avut întotdeauna un cuvânt bun pentru toată lumea şi într-un mod tipic cetăţenilor mai în vârstă din Târgu Mureş se exprima întotdeauna în limba maternă a persoanei cu care vorbea. Umanitatea sa, iubirea cu care se adresa către toată lumea erau depăşite doar de dragostea sa pentru muzică. A fost un om adevărat. Vasile Cazan a condus Filarmonica de Stat Târgu Mureş mai bine de 20 de ani, dar a fost mult mai mult decât un director, a fost un adevărat mentor care a crescut mai multe generaţii, insuflându-le dragostea pentru muzică. Vom păstra memoria lui pentru totdeauna. Dumnezeu să te odihnească în iubirea sa, domnule director!”, a scris preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Peter Ferenc, pe pagina sa de Facebook.

 

Odihnă veșnică, Maestre!

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest