Write a comment

 ZIII

Duminică, 25 octombrie, structurile militare din Garnizoana Sibiu au organizat ceremonia publică dedicată aniversării Zilei Armatei - instituţie fundamentală a statului român care a contribuit semnificativ la crearea României Moderne.

A fost imn, gând și respect. A fost unire-n cuget și simțiri, au priviri ridicate către drapel, neam și țară (chiar dacă cei prezenți au purtat regulamentar măștile de protecție)! Tocmai mulțumită bravilor noștri militari!

 

Desfăşurarea activităţii a fost adaptată actualului context pandemic, fiind luate măsurile de protecţie sanitară şi distanţare socială.

 

***Ziua Armatei României a fost instituită prin Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959. 25 octombrie 1944 semnifică data eliberării totale a teritoriului național de sub ocupație hortysto-fascistă. Ultimele orașe eliberate au fost Satu Mare și Carei.

Eliberarea întregului teritoriu național s-a obținut prin lupta eroică a peste 525.000 de militari angajați nemijlocit în luptă, între 23 august și 25 octombrie 1944. Dintre aceștia, au fost uciși sau răniți circa 58.000. Pierderile provocate inamicului s-au ridicat la 89.934 militari, dintre care 76.275 prizonieri.

Devenită simbol al tuturor bătăliilor şi eroilor neamului românesc, data de 25 Octombrie a rămas întipărită în sufletele românilor ca zi în care ţara îşi sărbătoreşte Armata şi pe cei care au fost sau sunt în slujba ei.

 

 

La mulţi ani Armatei României!

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest