Write a comment

 VACCCINNN

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea marți, de la ora 15:00, la Palatul Cotroceni, o ședință de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății; Raed Arafat, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de Stat, Ministerul Sănătății; general dr. Ionel Paul Oprea, Secretar de Stat, Ministerul Sănătății; Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății; dr. Andreea Moldovan, Director Medical, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov; dr. Gindrovel Dumitra, Medic Primar Medicină de Familie, Vicepreședinte al Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF), coordonator al grupului de vaccinologie din cadrul SNMF”, s-a anunțat azi într-un comunicat remis de Administrația Prezidențială.

Comunicatul a fost transmis marti la amiază, după ce, cifrele oficiale au explodat, de-a dreptul: cazuri noi- peste 7700 în țară, iar în Bucuresti… peste 700.

Mai mult, două județe au trecut pragul de 5/1000 de locuitori rată de infectare.

Ulterior, după discuții, președintele a anunțat, în cadrul unei conferințe de pesă, că România va primi prin Comisia Europeană 10 milioane de doze de vaccin împotriva COVID, iar în cel mai bun scenariu o primă tranșă va ajunge în țara noastră în primul trimestru al anului viitor și vor fi vaccinați cu prioritate angajații din sistemul medical, dar și persoanele din grupele de risc.

Klaus Iohannis crede că vaccinarea întregii populații va începe cel mai devreme în primăvară. Chiar dacă până atunci mai sunt câteva luni, domania sa a făcut apel la cadrele medicale să se pregătească și să se informeze corect pentru procesul de vaccinare a populației.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest