Write a comment

carantina

AȘTEPTĂM DECIZIA CLARĂ!

Comitetul Județean pentru Situații de Urgențe are să decidă, joi seară, care sunt noile restricții ce se impun în municipiul Sibiu. Ședința a început la ora 20.00. 

Autoritățile locale analizează, joi, situația epidemiologică din județul Sibiu și adoptă noi măsuri. „Stimați jurnaliști, astăzi la ora 20:00 este ședinta Comitetului județean pentru Situații de Uregnță. tema este analiza situației epidemiologice și adoptarea măsurilor care se impun”, se preciza într--un comunicat remis de purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului județului Sibiu, Andreea Ștefan.

Trebuie știut că, deunăzi Consiliul Național pentru Situații de Urgență a decis să implementeze o serie de măsuri mai drastice pentru a reduce evoluția epidemiei și pentru deblocarea sistemului sanitar. Deciziile urmează să fie ratificate joi seară de Guvern. 

 

Una dinte măsuri prevede ca, ”la nivel național, pentru toate localitățile unde rata de incidență cumulată este egală sau mai mare cu 6/1.000 de locuitori se va institui măsura carantinării localității cu interzicerea deplasării și circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei”.

În județul Sibiu, următoarele localități au situația cea mai gravă și mai mult ca sigur vor intra în carantină:  Municipiul Sibiu (azi- 6,71 rată de infectare), Poiana Sibiului, Racovița, Sebeșul de Sus, Șelimbăr, Seviș, Săsăuș, Săliște, Presaca, Ilimbav, Apoldu de Jos, Benești, Poplaca, Arpașu de Jos și Colun (acest sat are 14,85/1000 de locuitori)

Începând de luni, 9 noiembrie, se instituie obligația purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise și închise, indiferent de valoarea ratei de incidență cumulate a cazurilor din ultimele 14 zile.

Circulația va fi permisă în  intervalul orar 06.00 – 22.00 doar pentru următoarele motive:

  • deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
  • deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
  • deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
  • deplasarea pentru servicii de îngrijire personală;
  • deplasarea pentru servicii de alimentație publică cu excepția celor destinate activității desfășurate în   restaurante și terase care presupun consumul acestora în incinta respectivelor spații.

Măsurile stabilite în prezenta hotărâre sunt valabile pe o perioadă de 30 de zile, la finalul acestora urmând a fi analizată evoluția situației epidemiologice, restricțiile putând fi eliminate începând cu valoarea inferioară a ratei de incidență cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile în situația unui trend descendent, iar în cazul unui trend ascendent se vor lua alte măsuri pentru limitarea răspândirii COVID-19.

 

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest