Write a comment

CARANTINAA

Ședință DE URGENȚĂ A CJSU SIBIU, miercuri. Cum prevedeam, „adie” zvon de carantină! 

 O situație, evident, nedorită, dar...

Direcția de Sănătate Publică Sibiu a anunțat miercuri seară că a trimis Institutului Național de Sănătate Publică măsurile cerute pentru carantinarea mai multor localități din județul Sibiu. În vizor sunt municipiul Sibiu (cu o rată de infectare de peste 11/1000 de locuitori), Șelimbăr, Cisnădie și Tălmaciu. Totuși, n-ar strica să luăm în seamă -și noi și autoritățile, că în numeroase alte localități situația este alarmantă!!!

INSP urmează, firește, să analizeze propunerile venite din partea autorităților sibiene și va trimite către DSP Sibiu un răspuns. După aprobarea măsurilor, în totalitate sau parțial, propunerea de carantinare va fi trimisă de Comitetul Județean pentru Situații de  Urgență către Comitetul Național pentru Situații de Urgență care trebuie să dea un aviz. De asemenea va trebui precizată perioada pentru care se instituie carantina.

 

CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI? În cazul intrării în carantină, deplasarea în interiorul localității/localităților în cauză va fi limitată și pe timp de zi. Între orele 5 și 23 se va ieși din case doar în anumite situații: pentru a merge la serviciu, la tratament medical, la cumpărături. Se va permite ieșirea pentru a plimba animalele de companie, pentru voluntariat sau în scop umanitar.

În localitățile carantinate nu va intra sau nu va ieși nimeni, decât în situații excepționale: dacă lucrează în localitatea carantinată sau trebuie să iasă de acolo pentru a ajunge la serviciu. Transportul de marfă va fi permis, la fel deplasarea pentru a asigura îngrijirea copiilor care fac parte din familie sau a persoanelor vârstnice sau bolnave, precum și dacă se impune tratament medical ce nu poate fi amânat.

Detalii: https://sibiunews.net/new/articole/9-actualitate/26349-alerta-sibiul-rata-de-infectare-peste-7-1000-de-locuitori-si-362-de-cazuri-noi-in-tara-sunt-9-799.html

 

PRECIZĂRI DIN PARTEA INSTITUȚIEI PREFECTULUI:

În cadrul Ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-au aprobat două hotărâri care vizează următoarele:

  • Hotărârea 82/2020 care stabilește publicarea zilnică a ratei de incidență cumulată din localitățile unde se impun măsuri conform prevederilor în vigoare.
  • Hotărârea 83/2020 în care SPITALUL de PSIHIATRIE „Doctor Gheorghe Preda” Sibiu devine spital suport Covid-19 şi va asigura 23 de paturi pentru pacienţii, cu afecţiuni psihice, infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.

De asemenea în cadrul ședinței s-a discutat despre necesitatea implicării serviciilor private de ambulanță în operațiunile de recoltare probe în vederea efectuării testării SARS CoV-2, de transfer între spitale și externare a pacienților confirmați pozitiv cu SARS COv-2. În acest sens, s-a stabilit transmiterea unei solicitări către Casa Națională de Asigurări de Sănătate pentru analizarea posibilității decontării acestor servicii.

Direcția de Sănătate Publică a transmis Institutului Național de Sănătate Publică spre avizare propuneri de carantină și o serie de măsuri suplimentare pentru Municipiul Sibiu, Șelimbăr, Cisnădie și Tălmaciu.

În cursul zilei de vineri, 13 noiembrie a.c. va avea loc o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu în cadrul căreia se va analiza situația epidemiologică și conform art. 12 din Legea 136/2020 se va lua hotărârea de carantină zonală în baza propunerilor Direcției de Sănătate Publică Sibiu, avizate de Institutul Național de Sănătate Publică. Toate aceste se vor face în prezența comandatului acțiunii, domnul secretar de stat Raed Arafat.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest