Write a comment

 

DEMISIE

DINCOLO DE ȘTIREA ÎN SINE, A SE SUBÎNȚELEGE SITUAȚIA DRAMATICĂ: Medicul şef al Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a celui mai mare spital public din judeţul Sibiu, unde sunt trataţi cei mai mulţi pacienţi cu COVID-19, a demisionat.

 

 Reamintim: Județul Sibiu are cea mai mare rată de infectare la mia de locuitori din România - 7,19, confruntându-se cu lipsa locurilor la ATI, iar autoritățile deja au început demersurile pentru declararea carantinei pentru Municipiul Sibiu, dar și pentru localitățile Șelimbăr, Tălmaciu și Cisnădie. De altfel, ziua decisivă în acest sens va fi vineri, 13 noiembrie.

 

"E înregistrată (demisia - n.r.) ieri. (...) Astăzi o să desemnăm prin decizie un alt medic şef interimar la UPU, pe doctorul Roşca Constantin", a declarat joi, pentru Agerpres, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu, Liliana Coldea.

 

Întrebată dacă această schimbare de la conducerea UPU va afecta în vreun fel calitatea actului medical oferit pacienţilor, Liliana Coldea a declarat: "Nu, sub nicio formă".

 

Medicul Bogdan Csillag a demisionat din funcţia de şef al UPU, dar rămâne în echipa de doctori a secţiei, fiind recunoscut cu experienţă în medicina de urgenţă, nu doar în UPU şi la SMURD Sibiu.

Potrivit unor surse, medicul Constantin Roşca urmează să fie desemnat şef interimar la UPU.

Nu în van, noi cei din presă tragem semnale de alarmă asupra agravării situației Nu degeabă, înșiși medicii, mulți la capătul puterilor, spun că ESTE CLAR NEVOIE DE IMPLICAREA TUTUROR, DE RESPONSABILITATEA ȘI GESTURILE FIECĂRUIA! Este foarte clar că trebuie să acționăm cu celeritate. TOȚI. FĂRĂ EXCEPȚIE!

UPU a SCJU este principalul loc unde merg cei mai mulţi pacienţi din tot judeţul Sibiu, în special cei cu COVID-19 sau suspecţi de această boală. În ultimele zile, aici au fost şi peste 300 de pacienţi care au avut nevoie de asistenţă medicală, mulţi dintre ei acuzând simptome de COVID-19.

Autoritățile sibiene au transmis miercuri că în spitalele din judeţul Sibiu nu mai există niciun loc liber la ATI pentru adulţii infectaţi cu noul coronavirus, numai la Spitalul Clinic de Pediatrie mai fiind patru paturi libere la ATI pentru cazuri de copii cu COVID-19.

De asemenea, este de spus, că în cadrul ședinței CJSU de miercuri s-a făcut propunerea ca Spitalul de Psihiatrie să fie transformat în spital suport COVID!

 

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest