CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

carantinV

S-A DECIS: Municipiul Sibiu, comuna Șelimbăr și orașele Cisnădie și Tălmaciu intră în carantină. Se întâmplă începând de luni, 16 noiembrie, pentru o durată de 14 zile.

Anunțul a fost făcut vineri la Sibiu, chiar de către secretarul de stat Raed Arafat, la finalul sedinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu.

„Nu e loc pentru orgolii, nici pentru supărări. S-au purtat mai multe discuții, inclusiv despre buteliile de oxigen. Oricum Ministerul Sănătății va face aici o evaluare. Nu e vorba numai despre incidență. Dar mai sunt și alți factori. DSP stabilește la INSP pentru aviz, după care se trece prin CJSU, și abia după se semnează”, a explicat Dr Raed Arafat.

Secretarul de stat spune că, „poate, la toată această situație a contribuit și… lipsa de comunicare. Oamenii așteaptă ceva de la noi, de la instiuții, de la oamenii care lucrează în acele instituții”.

ATENȚIE:
De luni, mall-urile și magazinele se vor închide de la ora 20:00.. Terasele vor fi închise pe durata carantinei. Magazinele vor putea avea în ele maxim o persoană la 8 metri pătrați, respectând toate regulile de sănătate publică.

“Între orele 10.00 și 13.00, procurarea de alimente sau materiale necesare se va face doar pentru persoanele peste 65 de ani. Cumpărarea materialelor necesare, alimentelor, pe baza declarației pe propria răspundere”, a precizat dr Arafat.

”În afară de acest weekend, pe toată durata măsurii de carantinare, o măsură importantă este închiderea magazinelor și a mall-urilor pe toată durata weekend-urilor și anume sâmbătă și duminică, cu excepția piețelor agroalimentare, a magazinelor care vând alimente, farmaciilor și cele care vând materiale esențiale, precum alimentele pentru animale șamd”, a mai anunțat Arafat.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest