Write a comment

Chirita

Marea actriță Draga Olteanu Matei a murit. Medicii de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași au anunțat că, în ciuda eforturilor depuse, actrița a murit în noaptea de marți spre miercuri.

Artista, în vârstă de 87 de ani, a fost adusă de urgență la spital în urmă cu câteva zile, prima veste fiind aceea că se află în comă, în urma unei hemoragii digestive superioare.

Vineri seara, Draga Olteanu a ajuns la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, fiind transferată de la Spitalul Județean Piatra Neamț.

Înzestrată cu un talent uriaș, Draga Olteanu absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică ''I.L. Caragiale'' în 1956. În septembrie, acelaşi an, a debutat în piesa ''Ziariştii'' de Alexandru Mirodan.

În perioada 1957-1990, a jucat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, dar a interpretat roluri magistrale în filme și producții de televiziune rămase TEZAUR.

Contribuţia adusă teatrului şi cinematografiei româneşti a fost recunoscută prin numeroasele premii, titluri, diplome, pe care le-a primit de-a lungul carierei, printre care:

Premiul ACIN 1975 (''Ilustrate cu flori de câmp'', ''Filip cel Bun''), Premiul UNITER pentru întreaga activitate (2004), Premiul TVR şi PTWB (Prime Time World Broadcast) pentru Cea mai iubită actriţă (2003), Premiul Gopo pentru întreaga carieră (2010), Premiul pentru întreaga activitate oferit în cadrul Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj (2011).

În 2002, i-a fost acordată distincţia Ordinul Naţional ''Steaua României'' de către Preşedinţie, pentru dăruirea cu care a servit scena şi cultura românească.

 

Demnă, plină de har, zâmbete și vorbe bune, Draga noastră dragă rămâne nu doar o ARTISTĂ din cartea de aur a patrimoniului românesc, dar și o LECȚIE DE VIAȚĂ.

Draga noastră dragă, drum lin printre stele! Dar rămâi aici, în inimile noastre, pentru totdeauna!

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest