Write a comment

carantinV

Din păcate, situația critică… o impune! Încă trei localități din județul Sibiu intră, începînd de luni, în carantină. Se întîmplă cu municipiul Mediaș, orașul Avrig și satul Orlat.

Iată că cifrele, așa cum spuneam rămân la cota de alarmă și, raportate la populație, impun măsuri drastice în tot mai multe localități!

Municipiul Mediaș are în prezent o rată de incidență este de 9,23/1000 de locuitori, Avrigul a ajuns la o incidență de 7,87, iar satul Orlat are o rata de infectare de 15,16 la mia de locuitori.

Având în vedere situația gravă de la nivelul județului, cu toate că, într-o foarte mic măsură, la general, rata de infecatre a scăzut la NUMAI 8,82 (la nivelul județului), sâmbătă, 21 noiembrie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu s-a ăntrunit într-o nouă ședință extraordinară.

Autoritățile au aprobat 3 hotărâri privind instituirea carantinei zonale: la Mediaș, Avrig și Orlat, începând cu data de 23.11.2020 ora 05.00, pentru o perioadă de 14 zile.

IMPORTANT: În acest context, circulația și staționarea în spațiile publice a persoanelor este interzisă, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza Declarației pe proprie răspundere, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.

Ca și în cazul municipiului Sibiu și a celorlalte localități sibiene intrate deja în carantină ,o măsura suplimentară, similară cu cea adoptată în cadrul celorlalte localități carantinate din județul în zilele de sâmbătă și duminică, centrele comerciale sunt închise, cu excepția celor care comercializează bunuri alimentare, farmacii, curățătorii, magazinele care comercializează hrană pentru animalele de companie.

Sperăm ca aceste măsuri să producă efecte cât mai curând!

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest