Write a comment

Autoststs

Ionel Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor: „CNAIR a lansat astăzi licitația pentru proiectarea și execuția Secțiunii 2 Boița – Cornetu, unul dintre cele mai dificile tronsoane ale Autostrăzii Sibiu – Pitești. Este vorba despre 30,35 km de autostradă în județele Sibiu și Vâlcea.

Proiectul prevede realizarea a 7 tuneluri, a unui ecoduct și a 48 de poduri, pasaje, viaducte.

Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de peste 122,11 de km. Va lega Centrul şi Vestul României de reţeaua europeană de autostrăzi, fiind o parte importantă a Coridorului 4 Pan-european. Este împărțită în 5 loturi. Secțiunea 1 este contractată de firma austriacă Porr Construct. Pe secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești (30,35 km) a fost semnat contractul pentru proiectare și execuție cu italienii de la Astaldi, iar proiectul tehnic este în curs de elaborare. Suntem aproape de desemnarea câștigătorului licitației pentru proiectarea și execuția secțiunii 4 Tigveni – Curtea de Argeș (9,86 km). De asemenea, pentru Secțiunea 3 Tigveni – Cornetu (37,4 km) au fost primite 15 oferte, care sunt în procedură de evaluare”.

PRECIZARE: Comisia Europeană va finanța cu 900 de milioane de euro prima fază a construcției, care include loturile 1, 4 și 5.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest