Write a comment

 x2

“Rezumatul zilei de astăzi 12.12.2020, până la ora 13. În jur de 30 de schiori și snowboarderi – sub jumătatee fără dispozitiv de căutare în avalanșă – în jur de 8 au avut kit complet de căutare/ salvare din avalanșă (dispozitiv, lopată, sondă).

Astăzi doi schiori au fost prinși într-o avalanșă pe porțiunea superioară din Valea Doamnei. Aceștia au fost echipați complet, inclusiv cu rucsac cu airbag. Au reușit să se salveze singuri. Încă o avalanșă a fost declansată de sub VF Paltinul, zona “balcoane” fiind aproximativ 15 persoane în zonă. Din fericire, nimeni nu a fost prins sub zăpadă. Recomandarea noastră este să verificați buletinul nivometeorologic, să verificați toate informațiile din zilele anterioare și să aveți echipament complet”, au transmis reprezentanții Serviciului Public Județean Salvamont Sibiu.

Feeria muntelui atrage, desigur, dar asta nu înseamnă că nu există pericol. Iat iminena unor avalanșe nu trebuie ignorată, ca și echipamentul corespunzător.

Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu trage un semnal de alarmă către toți iubitorii de munte care profită de venirea iernii și aleg să se aventureze pe pârtii sau drumuri montane.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest