Write a comment

TMMM

Ministrul Apărării Naționale- prim-ministru interimar, Nicolae Ciucă, a transmis , joi, 17 decembrie (la 31 de ani de când au fost uciși primii timișoreni la Revoluție), este regretabil că la 31 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989 nu a fost finalizat demersul de a afla adevărul în legătură cu acele evenimente. "Avem datoria de a căuta adevărul şi de a-l prezenta aşa cum a fost", a declarat oficialul.

Ciucă spune că, în ce priveşte MApN, a dispus asigurarea "transparenţei totale şi cooperării necondiţionate" cu organele judiciare în legătură cu acţiunile întreprinse, în acele săptămâni, la Timişoara, Bucureşti şi în restul ţării. "Este datoria noastră, a generaţiei actuale de lideri politici şi comandanţi militari, să facem tot ce ţine de noi pentru a face lumină cu privire la fiecare dintre acţiunile personalului MApN soldate, în decembrie 1989, cu pierderi de vieţi sau în urma cărora au fost răniţi oameni", susţine Ciucă.

"La 16 decembrie 1989, în Timişoara, începea lupta pentru libertate şi democraţie a românilor, după decenii de dictatură comunistă. „Azi în Timişoara, mâine în toată Ţara!”, scandau, profetic, tinerii timişoreni în această primă zi a ceea ce avea să devină Revoluţia Română din 1989. Şi, într-adevăr, scânteia apărută aici a aprins dragostea de libertate mai întâi în Bucureşti şi, apoi, în toată România", a mai declarat ministrul, în mesajul transmis, joi, ziua în care a împlinit a 31 de ani de la declanşarea Revoluţiei române din Decembrie 1989.

Totodată Nicolae Ciucă a punctat cu aplomb: "preţul sfârşitul regimului totalitar românesc a fost greu, fiind plătit cu sânge şi suferinţă".

"La 31 de ani de la Revoluţia din 1989, sunt încă răni deschise, lacrimi neuscate, suferinţe nealinate. În numele celor peste 1.000 de oameni căzuţi din sete de libertate, dintre care peste un sfert au fost militari şi salariaţi civili din Ministerul Apărării Naţionale, avem datoria morală de a aduce lumina în toate ungherele umbrite sau întunecate care mai există în legătură cu evenimentele de atunci", a mai transmis Nicolae Ciucă.  

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest