Write a comment

Viscollll

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare COD PORTOCALIU, cu valabilitate din data de 28.12.2020, ora 18:00, până în data de 29.12.2020, ora 10:00, la altitudini de peste 1700 de m.

Fenomene vizate: Intensificări susținute ale vântului, zăpadă puternic spulberată.

De asemenea este în vigoare și o avertizare COD GALBEN, de vânt puternic, în rafale de 55-75 km/h, cu valabilitate 28.12.ora 19:15- 28.12.2020 ora 23:00 pentru municipiul Sibiu și localitățile Avrig, Tălmaciu, Boița, Șelimbăr și Roșia.

ATENȚIE!

ISU SIBIU: În situația în care sunteți surprinși în zone deschise, trebuie să vă îndepărtați rapid de zona în care se manifestă fenomenele și să identificați un spațiu care garantează protecție;

-parcați autoturismul în zone ferite , la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate ;

-dacă vă aflați în autovehicul, trebuie să vă îndepărați, pe cât este posibil, de zona în care vântul suflă cu putere. De asemenea, trebuie să rămâneți în interiorul autovehiculului și să purtați centura de siguranță;

-nu în ultimul rând, recomandăm cetățenilor să anunțe imediat autoritățile prin numărul 112, dacă au informații despre persoane care se află în pericol sau alte situații care pot afecta negativ comunitățile.

 

Recomandări ale salvatorilor sibieni pe timp de viscol și vizibilitate redusă :

-Evitați pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică.

- Dacă deplasarea este absolut necesară, să vă informați, în prealabil, dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

- Înainte de plecare, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip).

 

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest