CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

 Pesta porcina

Autoritățile anunță că, în data de 04.01.2021, pe raza județului Sibiu au fost identificate două focare de Pestă Porcină Africană, în localitatea Vale, oraș Săliște. Ca urmare a confirmării celor două focare, astăzi 04.01.2021 a avut loc Ședința Centrului Local de Combatere a Bolilor Sibiu.

În cadrul ședinței s-a prezentat planul de măsuri aferente focarelori și de asemenea au fost adoptate deciziile privind Programul de măsuri pentru combaterea focarelor de Pestă Porcină Africană.

 

IMPORTANT: Pentru focarele identificate în localitatea Vale, a fost adoptată decizia nr 1/04.01.2021, conform căreia s-au stabilit zonele de protecție și supraveghere după cum urmează:

  • Localitatile  aflate în zona de protectie sunt : VALE, SIBIEL, SăLIȘTE si GALES – județul SIBIU. Fondurile de vânîtoare aflate în raza zonei de protectie sunt: F.V.20 Sura Mica si F.V.14 Saliste – din jud. Sibiu.
  • Localitățile aflate in zona de supraveghere sunt: Tilișca, Rod, Apoldu de Sus, Aciliu, Amnaș, Mag, Săcel, Cristian, Orlat, Gura Râului, Fântanele, Rod și Crinț – din județul SIBIU. Fondurile de vânătoare aflate în raza zonei de supraveghere sunt: F.V. 13 Gura Râului, F.V.14 Săliște, F.V.16 Apold, F.V.21 Șelimbăr si F.V.15 Poiana  din județul Sibiu.

Animale ucise, în număr total de patru, nu fac obiectul despăgubirii, acestea fiind achiziționate fără documente sanitare veterinare, ca atare acestea nu au fost  evaluate și nu s-a întocmit dosarul de despăgubire; Proprietarii suinelor au fost sancționați contravențional conform OG2/2001. În cazul pestei porcine africane, este interzisă valorificarea produselor și subproduselor de la animalele tăiate, ucise sau altfel afectate.

Animalele care fac obiectul despăgubirilor trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • Să fie deţinute cu respectarea normelor  sanitar – veterinare în vigoare;
  • Să fie declarate şi înregistrate în sistemul naţional de identificare şi înregistrare a animalelor, în conformitate cu reglementările legale în vigoare.

 

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest