CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

Gunoiii

Zi de iarnă fără nume. Și… totuși… Sibienii n-au mai ținut seamă nici că e duminică, nici că-s semne de iarnă ce se înăsprește. Nici că e...pandemie. Locuitorii, nemulțumiți de o propunere municipală de revizuire și majorare a taxei pe colectarea gunoiului au ieșit să-și spună păsurile.

 

Acești cetățeni s-au adunat, explicând oricui vrea să audă ce cred ei că este o inechitate în proiectul cu pricina.

Nu s-au înregsitrat incidente, însă ar fi de remarcat că unii dintre protestatari s-au gândit să lase acolo, în Piața Mare, pungi de și… cu gunoi, în semn de atenționare.

 

***Reamintim: 

Primăria Sibiu a lansat în 17 decembrie 2020 o consultare publică pe tema modificării Regulamentului privind taxa de salubrizare. Ca urmare a nelămuririlor și întrebărilor lansate în spațiul public pe această temă și pentru a oferi cetățenilor informații suplimentare și detaliate despre modificările propuse, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ECO Sibiu, în parteneriat cu Primăria Municipiului Sibiu organizează o dezbatere publică online în data de 14 ianuarie 2021, de la ora 19.

La întâlnire vor putea participa toți cetățenii interesați, inclusiv ONG-urile în domeniul mediului.

Din partea autorităților locale vor participa și vor răspunde întrebărilor reprezentanți ai ADI Eco și ai Primăriei Municipiului Sibiu. Aceștia vor pregăti și prezentări care să explice:

  • Necesitatea modificării Regulamentului
  • Cadrul legislativ actual și țintele care trebuie îndeplinite în materie de colectare a deșeurilor;
  • Aspecte tehnice și financiare ale prevederilor Regulamentului propus

Cetățenii vor putea adresa întrebări, opinii și obiecții la propunerile de modificare a Regulamentului, contribuind astfel la forma ce urmează a fi supusă aprobării Consiliului Local Sibiu la sfârșitul lunii ianuarie.

Detalii despre înscrierea la discuții pe platforma online, formatul de desfășurare și agenda concretă a întâlnirii vor fi afișate pe site-ul www.adiecosibiu.ro și www.sibiu.ro, luni, 11 ianuarie, la ora 17.00.

 

Evenimentul va fi transmis live pagina de Facebook a ADI ECO Sibiu și pe pagina Primăria Municipiului Sibiu.

 

 

Foto: Louis Guermond

 

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest