CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

Asistss

Prima persoană din România vaccinată împotriva COVID-19, asistenta medicală Mihaela Anghel de la Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș" din București, a primit duminică, 17 ianuarie, a doua doză a vaccinului împotriva noului coronavirus (rapelul).


„Avem speranța că scăpăm de pandemie. (...) Toți vrem să ne vaccinăm și să scăpăm", a declarat ea, după efectuarea rapelului.

Tânăra este asistentă medicală generalistă, membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie 2020, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

Prima doză i-a fost administrată asistentei pe 27 decembrie. "Cred că a fost cea mai mare emoție. Am fost privilegiată că am fost aleasă să fiu prima vaccinată din această țară. Nu a durut absolut deloc, este cel mai nedureros vaccin făcut până acum", declara asistenta la acel moment.

Potrivit informațiilor oficiale, peste 196.000 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19, din 27 decembrie, când a început campania de vaccinare în România.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest