CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

 CEEEE

Comisia Europeană a dat asigurări, luni seară, că vaccinarea împotriva COVID-19 nu va fi obligatorie. Reprezentanții CE a spus clar că nu vor exista drepturi diferite în funcție de opțiunea fiecărui cetățean european.

 

Anunțul vine în contextul tot mai amplelor dezbateri la nivel european din ultimele zile cu privire la introducerea unui certificat comunitar de vaccinare care să le permită persoanelor care au decis să se imunizeze să călătorească mai ușor între statele membre, pe fondul restricțiilor de călătorie impuse ca urmare a pandemiei, după cum transmit agentiile de presă internaționale.

„Vaccinarea este voluntară. Luăm toate măsurile de precauţie astfel încât să nu creăm baze pentru tratarea diferită a acestor persoane sau vreo limitare a drepturilor”, a declarat Maroš Šefčovič, vicepreşedinte al Comisiei Europene pentru Relaţii Interinstituţionale şi Prognoză, potrivit Mediafax.

Oficialul a explicat că unele persoane pur și simplu nu doresc să se vaccineze, sau nu pot fi vaccinate, din rațiuni medicale.

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a propus o dezbatere publică referitoare la oportunitatea introducerii certificatelor de vaccinare.

„Dacă implementăm prea rapid o astfel de măsură, s-ar crea o frustrare enormă. Ideea este sensibilă în multe ţări europene, deoarece unele persoane ar avea impresia că solicitarea acestui certificat face obligatorie vaccinarea”, a atras atenţia Charles Michel.
Sigur, este o temă care necesită celeritate, UMNAITATE, intuiție, viziune. Totul însă trebuie să țină seamă de realitate și de asigurarea respectăii drepturilor omului.

 

 

 foto: ziare.com

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest