CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

 

 0000UUURS

Vă imaginați cum ar fi să schiezi… cu ditamai ursul pe urmele tale, pe pârtie??? Nu, nu într-un film, ci… „de-adevărat”, într-o faină după-amiază de iarnă, în județul vecin, Brașov, la Predeal…

I s-a întâmplat unui turist și toată scena a avut destui spectatori!!!

„Schiorul a fost fugărit de urs în jur de ora 16.00 pe Partia Clabucet (Varianta neagră – despre care ţin să mentionez că era închisă şi pustie). Eram în telescaun şi a durat ceva până am reuşit să încep filmarea, schiorul fiind urmărit de acel urs de mai mult timp. Tocmai ce începea partea plată a pârtiei unde ursul are avantaj, dar atunci am oprit filmarea pentru că nu se mai vedea nimic de copaci. Pe parcursul timpului, jos au ajuns 5 ambulanţe şi 2 maşini de poliţie cu sirenele pornite. Schiorul a fost luat de pe pârtie de câteva snowmobile cu paramedici şi jandarmi care se îndreptau către locul respectiv. Într-o ambulanţă care a plecat la scurt timp, era un copil care plângea, pe locul de lângă şofer, probabil copilul schiorului. Sperăm că nu a fost ceva foarte grav”, a comentat David Creţa la filmulețul pe care l-a postat în mediul online.

„3 apeluri la 112, cu privire la prezența unui urs la Predeal. A fost vorba despre același urs, care a apărut pe Pârtia Clăbucet și Sub Teleferic. La fiecare apel, jandarmii montani au intervenit prompt și au îndepărtat animalul de pe pârtie. Datorită faptului că la intervenție au folosit un ATV cu șenile, zgomotul produs a izgonit ursul în pădure. În urma apelurilor repetate, am luat legătura cu administratorul fondului de vânătoare, care va demara procedurile pentru relocarea animalului.”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Braşov.

Ca să distragă atenţia ursului, turistul şi-a aruncat rucsacul pe care îl avea la el, iar ursul a fost… păcălit.

 

surse foto: David Creța,Rocs Roxy

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest