CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

000ccc

Premierul Florin Cîțu a declarat în cursul zilei că tragedia de azi de la „Matei Balș”, care s-a soldat cu cinci decese, „este rezultatul lipsei de investiții și al modului în care se fac controalele”. Premierul a transmis un avertisment dur angajaților cu atribuții în acest sens: "Faceți-vă treaba, altfel plecați acasă!"

 

"Metehnele sistemului de sănătate și-au făcut prezența și azi în aceast tragedie.

Deși au fost alocate resurse importante, doar în 2020, 6,1% din PIB, doar o foarte mică parte au fost alocați investițiilor.

E momentul să înțelegem că nu putem merge așa mai departe, nu putem cheltui 95% din resurse doar pentru salarii și sporuri!

Pe lângă aspectul penal, e și o echipă – corpul de control care va prezenta un raport -  avem unul preliminar, aștept concluziile finale.

Nu am învățat nimic din experiența de anul trecut (incendiul de la spitalul din Piatra Neamț - n.r.). Așa nu mai merge!

Angajaților din administrație, din Ministerul Sănătății, inspecțiile de sănătate, inspecțiile de control, le spun: ieșiți din birouri, faceți-vă treaba, altfel plecați cu toții acasă!”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă șeful Executivului.

Totodată, Cîțu a spus răspicat: Fiecare angajat să își facă treaba pentru care e plătit! E pretenția pe care o am de la angajații din sectorul public".

 

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest