CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

 Egrete

Dans aerian, zbor… ca-ntr-un balet de vis… La așa ceva te gândești când vezi… grațioase egrete chiar în preajma ta… Și de data asta, iată, deasupra Cibinului.

Un instantaneu de poveste surprins de domnul Răzvan Rodean.

Aflăm, însă, că totsâmbătă, mai multe egrete au fost văzute și pe Lacul Binder.

Ardeidele sau stârcii egretele) sunt o familie de păsări acvatice care cuprinde 64-65 specii de talie mijlocie și mare, cu corp zvelt, comprimat lateral, cu cap mic, cioc conic, ascuțit la vârf, lung și subțire, cu gât foarte lung și subțire, pe care și-l țin îndoit în formă de S, cu picioare înalte prevăzute cu degete lungi.

Păsările din această familie prezintă un dimorfism sexual destul de accentuat, masculii fiind mai mari ca femelele. Culoarea penajului păsărilor este diferită, de la alb, cenușiu până la negru. Zborul lor este caracterizat prin planare cu bătăi rare din aripi. Păsările se hrănesc în special cu animale mici acvatice, pești, amfibii, crustacei, moluște, reptile, păsări,  rozătoare mici, insecte, ele consumând pe zi hrană în greutate de 330 - 550 g.

Interesant de știut, în Delta Nilului, numărul de păsări dintr-o colonie cu specii de stârc diferite pot să atingă cifra de 70.800 de perechi.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest