CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

SAKURAAA

Cireșii în floare în Japonia. Un spectacol, o capodoperă a naturii care te împresoară și-ți confirmă cât de mult iubesc zeii acest tărâm, binecuvântându-l cu atâta frumusețe, cu atâta parfum, cu gloria delicateții și grației acestor copaci hărăziți să bucure…

Avem acum imagini „în direct” de la unul dintre cei mai fideli cititori, un adevărat prieten al Sibiului și al… SibiuNews, Sensei Keiichi Sakata.

Natura, ea, un adevărat omagiu CREAȚIEI, VIEȚII, FRUMOSULUI ÎN STARE PURĂ!

Printre minunile fără seamăn din Țara Soarelui-Răsare se remarcă Hanami (lit. "privitul florilor")- obiceiul tradițional japonez de a privi florile ume ( Prunus mume, cais japonez) sau sakura (Prunus x yedoensis etc., cireș japonez). Poate însemna simplul privit al florilor sau un picnic sub cireșii înfloriți. un symbol, un gst de admirație și respect față de CREAȚIE, de natura-mamă.

Perioada ideală este, depinzând de regiune, din luna martie până la începutul lunii mai, și durează în fiecare regiune cam o săptămână-două. Demn de stiut ca Sakurazensen (lit. "frontul sakura", prezicerea perioadei ideale pentru hanami) este anunțată în fiecare an de către Institutul Meteorologic japonez, și este urmărită cu atenție de către cei care planifică picnicuri hanami. Picnicurile pot avea loc atât în timpul zilei cât și în timpul serii, caz în care se numesc yozakura. În unele parcuri sunt atârnate temporar lanterne de hârtie pentru yozakura.

Așa cum confirmă istoricii, obiceiul a început în perioada Nara (710-794), la început fiind florile de ume care erau mai populare, dar începând cu perioada Heian (794-1185) sakura a devenit obiectul principal al hanami-ului. În literatură, termenul hanami în sensul de privire a florilor de sakura a fost folosit pentru prima dată în capitolul 8 al romanului Genji Monogatari (Povestirea lui Genji). În acea perioadă, pitorescul obicei era urmat doar de către curtea imperială, dar începând cu perioada Edo (1600-1867) și cetățenii de rând au început să urmeze obiceiul.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest