CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

1miiiil

Doamna F.V., în vârstă de 86 de ani, economist, este persoana cu numărul 1.000.000 care a fost astăzi vaccinată anti-COVID, la Spitalul Universitar de Urgență București.

Serul de vaccin i-a fost administrat de doctorul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare.

Încă de la debutul campaniei de vaccinare în România, doamna F.V. a dorit să se imunizeze și a rugat-o pe fiica sa, care a însoțit-o astăzi la vaccinarea cu prima doză, să o programeze.

Doamna F.V. i-a transmis premierului Florin Cîțu, prezent la acest moment, să continue campania de vaccinare: ”oricât de greu ar fi, să mergeți înainte!”.

Prezent la acest eveniment care, evident, marchează un prag important, premierul Florin Cîțu a făcut câteva declarații: „Un moment la care, în 27 decembrie, ne uitam şi voiam să vină cât mai repede. A venit, am ajuns la persoana vaccinată cu numărul un milion. Veți vedea că lucrurile vor merge mult mai rapid de acum încolo. Ținta, inițial, era să avem aproape un milion până la sfârșitul lunii martie. Am fost mai aproape. Țineți minte că spuneam că vom avea 2,4 milioane de doze la sfârșitul lui martie. Doar în martie o să primim 2,6 milioane, ceea ce înseamnă că vom putea porni cu faza a treia pe 15 martie. Deci vom porni vaccinarea generală și rămâne în continuare ținta de a avea 10,4 milioane de români vaccinați la sfârșitul lui septembrie. Campania de vaccinare merge bine. Suntem în Europa, în top, întotdeauna suntem în primele trei locuri și să ne asigurăm că va rămâne așa. În același timp, trebuie să readuc aminte că, dacă vrem să avem o campanie de vaccinare de succes și vrem să scăpăm de pandemie, trebuie să păstrăm în continuare şi să respectăm toate regulile impuse... purtatul măștii în spațiul public. Am văzut deja foarte, foarte mulți oameni care s-au relaxat și nu mai poartă mască în spațiul public. Este foarte important să purtăm mască în spațiul public și fac un apel și la Ministerul Afacerilor Interne, o să vorbesc cu domnul Lucian Bode, să mă asigur că vom avea mai mulți lucrători ai MAI care să-şi facă treaba. Văd peste tot - merg pe stradă, am mers şi cu metroul - și văd oameni care nu poartă mască. Nu putem să ne permitem așa ceva în acest moment, nu ne putem relaxa în acest moment”. 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest