CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

MESSSS

„Astăzi îl omagiem, pe de o parte, pe cel mai mare dramaturg al literaturii universale și minunatul făuritor de sonete, W. Shakespeare, creator care a inspirat regizori de geniu, care a dat aripi actorilor vrăjiți de profunzimea monoloagelor sale și care continuă să fie „contemporanul nostru”, celebrat în festivaluri, reinterpretări, rescrieri și traduceri alese. Cu această ocazie, le transmitem Excelenței Sale, Sir Andrew Noble LVO, Ambasador al Marii Britanii în România, și Domnului Nigel Bellingham, Director British Council București, cele mai calde gânduri.

Pe de altă parte, tot astăzi aducem cinstire celor care iubesc cartea și meșteșugurile din jurul ei, precum și celor care și-au creat din iubirea pentru cărți o adevărată profesiune de credință. La mulți ani tuturor bibliotecarilor care păstrează vie memoria literaturii!

Rămânând în zona tradițiilor, dar a unora ancestrale, agropastorale, această zi de Sânjorz, când se spune că se deschid cerurile, prăznuim alături de toți cei ce poartă numele Sfântului Gheorghe acest frumos obicei românesc de primăvară”, a transmis azi, de Ziua Cărților și de Praznicul Sf Gheorghe, maestrul Constantin Chiriac, directorul TNRS și Președintele FITS.

 

 

Foto credit: britishcouncil.org

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest