CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

 capture 20210424 182504

De neconceput…, de pus la zid, de…

DE CE AȘA CEVA? Că nu sunt unii în stare să facă ceva bun pentru sport, pentru copii, pentru evenimente și trăiri în condiții civilizate?!?! Că la noi… încă… „merge și așa”?!?!

Un copil de numai 10 ani, membru într-un club, de drag de sport, de minge, de competiție… a SFÂRȘIT într-un mod absolut cumplit și condamnabil, azi la amiază, pe stadionul “Dunărea” din... Galați (municipiu… reședință de județ, nu la Oțoțoia din deal, dar acolo sigur e mai fain și cu oameni gospodari și conștienți).

Copilul a cerut să meargă la toaletă și i s-a spus să meargă… „dincolo de gard” (ce să înțelegem: că acești copii veniți la competiție oficială NU AU AVUT ACCES FIRESC LA TOALETĂ, deci nici la CONDIȚII DE IGIENĂ NORMALE ȘI SUPER-NECESARE mai ales acum?!?!… sau că staionul cu pricina NU ARE AȘA CEVA?! - ceea ce e cam greu de crezut). Deci, oricum ar fi, E GRAV. E EXTREM DE GRAV!!! Copilul a căutat să treacă… dincolo… și… a trecut de tot. a găsit o ruptură în gardul de beton (foto), a trecut cumva, dar aatins, probabil, în mișcare, plăcile care abia se mai țineau. PLĂCI DE BETON. CARE… s-au prăvălit peste capul copilului. I-a fost FATAL micuțului.

„Filmul”: Tragedia a avut loc sâmbătă pe stadionul “Dunărea” din Galați. Copilul însoțit de tatăl său, se afla la un antrenament de fotbal, împreună cu mai mulți elevi și antrenori. Băiatul participa la Cupa “Iepurașul”, organizată de Clubul Sporting Galați.

Băiatul de 10 ani venise din Bârlad împreună cu tatăl, antrenorul şi coechipierii lui pentru un eveniment sportiv destinat copiilor la Galaţi. La un moment dat bietul de el a vrut să meargă la toaletă.

Cum părintele său nu a avut acces în tribună, a găsit singur o gaură în gardul de beton şi a încercat să se strecoare.

Dr. Sorin Sacagiu, medic, Spitalul de Copii Galați: 
„A fost adus în stop cardiorespirator cu manevre de resuscitare în curs. A fost adus de echipajul SMURD. Noi am continuat manevrele de resuscitare, însă a fost vorba de un traumatism deosebit de grav care a dus la decesul copilului. Se vedea că era o forţă care a acţionat la nivelul craniului la nivel transversal, mai mult e greu de spus.”
 

Un copil s-a dus după o plasă de protecţie de la stadion, nu
l-a văzut nimeni, s-a dus după plasa de protecţie, cum s-a întâmplat nu ştim, a băgat capul pe sub o placă de beton” 
a declarat organizatorul competiției, Tiberiu Grosu pentru presa locală.

La rândul său, antrenorul echipei de juniori, Ovidiu Mangu, din Bârlad, a declarat pentru ziarul Vremea Nouă, cum s-a întâmplat nenorocirea:

Participam cu elevii mei la cupa „Iepurașul” din Galați, iar într-o pauză, de la antrenament, David și colegii săi au cerut să meargă la toaletă, au întrebat pe organizator unde să meargă și acesta le-a zis să se ducă după gard. S-au dus printr-o gaură, eu nici măcar n-am văzut gaura aia din gard unde era, până când s-a produs tragedia. El a vrut să iasă prin gaură și au căzut peste el două plăci, peste capul lui. Noi am alergat imediat acolo iar patru bărbați nu am putut să le ridicăm, a trebuit să mergem și pe partea cealaltă de gard. Am chemat ambulanța la 112, a fost dus la spital, suntem toți bulversați, iar la spital a murit. Acum sunt la poliție dau o declarație”, a povestit antrenorul Ovidiu Mangu.

Cum era de așteptat, IPJ Galați a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, iar organizatorii competiției sunt acum audiați.

România. Azi. Secolul 21. CUTREMURĂTOR!

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest