CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

AOOOO

Aer vestitor de dalbă sărbătoare: Muzeul ASTRA organizează în această săptămână o activitate inedită, destinată vizitatorilor de... toate vârstele și denumită sugestiv Oul uriaș.

Așa se face că participanții vor avea ocazia să picteze planșe din carton, sub forma unor ouă … uriașe, care măsoară aproximativ 1:30m. În numele bucurieie, al creativității, al emoției așteptării luminatei Sărbători...

Sub îndrumarea muzeografilor și pedagogilor din Muzeul ASTRA, ouăle ,,gigant” vor fi pictate cu motive tradiționale regăsite pe ouă încondeiate. În tot acest timp, muzeografii le vor oferi pictorilor de ocazie informații despre tehnica încondeierii ouălor, dar și despre folosirea culorilor naturale în acest proces și ce simbolizau desenele respective.

„Ca să încurajăm vizitatorii să se implice în acest eveniment, am expus prin mai multe gospodării din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului nu mai puțin de 16 ouă oriașe, pictate recent de copii care au participat la activitățile educaționale din muzeu”, transmit reprezentanții vestitului muzeu.

Activitatea Oul uriaș  are loc în Muzeul în aer liber până joi, 29 aprilie, între orele 10.00-16.00, în Pavilionul nou – zona Etno Tehno Parc.

Oul uriaș  - În așteptarea iepurașului de Paști se va desfășura cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV 2. Accesul este permis în baza biletului de intrare în muzeu, iar participanții vor primi hărți la intrarea în Muzeul ASTRA, pentru a identifica cu ușurință Pavilionul Nou din zona Etno Tehno Parc.

Acțiunile Muzeului ASTRA sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest