CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

29

In fiecare an, incepand din 2007, pe 29 aprilie, sarbatorim Ziua Veteranilor de Razboi. Acesta este momentul cand comemoram jertfa inaintasilor si, totodata, aducem omagiul nostru celor care au realizat cu propriul sange implinirea visurilor acestei natiuni.

   TEBUIE STIUT:   Traditia de a cinsti si omagia venerabilii ostasi ai tarii isi are originea in initiativa Regelui Carol I, din urma cu 112 ani, cand, in baza prevederilor Conventiei de la Geneva a statelor europene, instituia titlul de "Veteran de Razboi", in onoarea combatantilor acoperiti de glorie pe redutele Razboiului de Independenta.

      Veteranii de razboi sunt imaginea vie a bunicilor sau strabunicilor nostri. Ei sunt cei care poarta amprenta greutatilor vietii si, tot ei, sunt cei care gasesc mereu energia de a ne povesti faptele de eroism la care au luat parte, pentru a nu ne lasa nici o clipa sa uitam de datoria sacra pe care o avem fata de tara.

    PATRIE, ONOARE, DATORIE:Dumnealo, veteranii, sunt tezaurul Armatei Romaniei si al neamului romanesc, acei eroi care au demonstrat ca iubirea de tara este cea mai nobila virtute, pentru care merita si trebuie sa luptam pana la sacrificiul suprem.

      La ceas de sarbatoare, adresam tuturor veteranilor de razboi aprecierea, respectul si, cu evlavie si piosenie, ne inclinam in fata domniilor lor, eroi ai neamului romanesc!

De dumnealor va ies in cale, cinstiti-i si sarutati-le fruntea cu inima sau gandul! Priviti-i in ochi si veti auzi transeele si sangele zbuciumandu-se intr-un glas. Luati aminte la bataile inimilor lor si le veti gasi salas sfant in sufletul vostru!

SARUT MANA, BUNILOR!

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest