CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

Greva de avertisment de la Sibiu s-a dovedit un adevarat esec. Asteptati in numar mare, cadrele medicale ale Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu au uitat sa mai protesteze impotriva Guvernului care nu aloca destule fonduri Sanatatii.

Niciun medic al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu nu s-a alaturat grevei de avertisment din Sanatate care a fost programata pentru doua ore, de la 8.00 pana la 10.00.

„Astazi, ar fi trebuit ca laboratorul de specialitate sa fie inchis doua ore, sa nu functioneze, astfel incat sa inteleaga toata lumea ca suntem intr-o actiune de protest in interesul populatiei care beneficiaza de pe urma actelor noastre medicale. Intelegearea nostra cu ei (n.r. medicii), pentru ca ei nu au structura sindicala, ei ar fi trebuit sa mobilizeze din sectie tot personalul care poate sa iasa afara, sigur, fara sa pericliteze actul medical. Si se putea face, se putea face. Chestiunea este ca toata lumea lucreaza in mod normal, ceea ce duce la un oarecare esec dina caest punct de vedere”, a declarat astazi liderul sindical al Sanitas Sibiu, Dan Pirnoiu.

Intrebat faca au existat presiuni din partea conducerii Spitalul Clinic Judetean pentru a nu participa la protest, Pirnoiu a raspuns: „a fost un dezinteres in aceasta problema, pentru ca noi trebuia sa tragem acum un semnal de alarma. Nu se intampla absolut nimic cu asistenta sociala din judetul Sibiu daca 50, 60 de oameni ieseau afara si sa-si spuna, macar, punctul de vedere la ce se intampla sau ce se va intampla in sistemul sanitar. Eu cred ca miscarea trebuie facuta in continuare”.

El spune ca prin neprezentarea la greva de avertisment, medicii au dat dovada de lipsa totala de reactie in ceea ce priveste masurile pe care reprezentantii Sanatatii le vor lua.

„Tin sa va transmit un mesaj de nemultumire in ceea ce ma priveste, faptul ca exista o lipsa de reactie totala vis-a-vis de ceea ce se intampla in planul spitalelor la nivel national. Se cunoaste faptul ca toate institutiile medicale se confrunta cu lipsa de resurse financiare, blocari in ceea ce priveste numarul de personal pe institutii, lipsa platoului tehnic si pretentiaile ministrului Sanatatii si a celor care gestioneaza problema unitatilor sanitare. Daca le adunam pe toate, constatam ca pretentia de a face un act medical de buna calitate nu intra in concordanta cu realitatea din teren. Nu avem acoperite resursele financiare pentru semestrul patru in ceea ce priveste plata resurselor salariale, platoul tehnic este depasit, blocaj la nivelul posturilor exista”, a mai adaugat liderul sindical al Sanitas Sibiu.

El spune ca, dupa noua lege a sanatatii, spitalele care nu se vor descuraca pe cont propriu se vor inchide.

„Deci, problema pe care domnul Nicolaescu o pune este ca vrea sa mute centrul de greutate de la spitale la medicina de familie, lucru care este corect in toata lumea daca nu ar interveni o alta problema. In momentul in care centrul de greutate il muti catre medicina de familie, care nici ea nu este pregatita sa preia toate aceste gesturi medicale, vom ajunge in situatia ca spitalele sa nu-si mai poata face servicii. Stim foarte bine ca in spitale se interneaza si cazuri care nu ar trebui sa se interneze”, a mai subliniar Pirnoiu.

Joi, 28 noiembrie, este anuntata o alta greva in sistemul sanitar din Romania, greva la care Pirnoiu spera sa participe si medicii.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest