Write a comment

AISU

Pompierii sunt cei care aduc speranță, încredere… și chiar VIAȚĂ. atunci când totul pare pierdut!

Indiferent de limba pe care o vorbesc, de naționalitate sau de culoarea uniformei, salvatorii din întreaga lume au același scop. Sunt ACOLO, mereu, acolo unde o inimă sau… mai multe se luptă pentru viață, unde flăcările amenință să distrugă, să ucidă, unde furi apelor iscă dezastre, unde se petrec tragedii pe șosele sau pe calea ferată.

Sunt omniprezenți, sunt mereu acolo unde viața se luptă cu moartea, unde… secundele fac pragul dintre bucurie și tragedie. Sunt acolo ca să salveze, să redea viața, să minimizeze pierderile,implicîndu-se cu tot ceea ce le stă în putință cu asupra de măsură. Și, de cele mai multe ori, fac totul pentru chair și în timpul liber, fără să se uite la ceas sau. Iar în sufletul lor e sărbătoare atunci când salvează o viață!

Este una dintre cele mai riscante profesii, iar toți cei care fac parte din această familie au un suflet mare și sunt ghidați de foarte mult curaj în acțiunile lor, de de dragoste, de conștiinciozitate, precizie și de… spiritul de sacrificiu.

Astăzi, de Ziua Internațională a Pompierilor, se cuvine să onorăm sacrificiile făcute de pompierii de pretutindeni, uneori chiar cu prețul vieții!

LA MULȚI ANI!

Primiți în dar tot respectul din partea noastră și toate urările de bine!

 

*Ziua Internațională a Pompierilor a fost instituită la 4 ianuarie 1999, ca urmare a morţii a cinci pompieri într-un incendiu de vegetaţie din Linton, Statul Victoria, Australia. Garry Vredeveldt, Chris Evans, Stuart Davidson, Jason Thomas şi Matthew Armstrong au fost trimişi pe 2 decembrie 1998 să stingă un incendiu, când o schimbare bruscă a direcţiei vântului a adus flăcările în drumul camionului de intervenţie, omorându-i pe pompieri. Mai târziu, J.J. Edmondson, locotenent de pompieri în Victoria, a coordonat instituirea Zilei Internaţionale a Pompierilor.

Ziua internaţională a pompierilor este, de asemenea, un prilej de a ne aminti de pompierii ce servesc comunitatea noastră și de cei care îşi dedică viaţa pentru a proteja siguranţa tuturor.

 

Foto: ISU Sibiu, ISU Giurgiu, ziare.com

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest