CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

Temperaturile scazute inregistrate astazi, la Sibiu, a facut ca drumarii sa scoata utilajele de deszapezire pe drumurile judetene.

Primele care au fost curatate au fost drumurile care duc spre Paltinis si Balea Lac.

Drumarii au scos astazi utilajele pentru a deszapazi drumurile care duc spre Paltinsi si Balea Lac, acolo unde stratul zapezii a ajuns la aproximativ 40 de centimetri.

"Am intervenit cu cinci utilaje, trei autobasculante cu sararite si doua tractoare cu lama in zona Jina si Paltinis. Astazi, daca ni se semnaleaza polei si maine dimineata, la ora 4.00, aproape sigur intervenim", a declarat directorul de productie SC Drumuri și Poduri SA, Gabriel Goreaev.

Pentru deszapezirea drumurilor judetene, SC Drmuri si Poduri S.A. Are patru baze in judet: la Agnita, la Dumbraveni, Carta si Seica Mare iar, pentru aceasta iarna, sunt pregatite peste 60 de utilaje de deszapezirepentru 1.000 de kilometri de drum.

Pentru moment, SC Drumuri si Poduri S.A. are pe stoc 5.400 metri cubi de nisip și 970 tone de sare, insemnand "54 % din necesarul de nisip si 46 % din cantitatea necesara de sare", potrivit reprezentantilor societatii.

Interventiile pe drumuriel judetene ale drumarilor se fac in cazul in care carosabilul este acoperit cu polei, daca este gheata sau ninge si s-a acumulat un strat de zapada de minim 5 centimetri.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest