CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

Traseele turistice din Munţii Făgăraş au fost închise oficial. Cauza? Riscul crescut de producere a avalanşelor, în condiţiile în care stratul de zăpadă la Bâlea Lac a crescut în câteva ore de la numai 3-4 centimetri, la aproape jumătate de metru, iar ninsorile continuă pe creste. De asemenea, există riscul prezenţei unor fenomene asortate sezonului hibernal, precum viscolul, lipsa de vizibilitate, temperaturi extrem de negative, etc care pun piedici evidente eventualelor ascensiuni.
 
"Stratul de zăpadă a fost măsurat la ora 14.00. Atunci se înregistrau 44 de centimetri de zăpadă şi va continua să ningă până mâine (marţi -n.r.). Temperaturile în zona Bâlea vor scădea, în noaptea de luni spre marţi, până la minus 8 - minus 10 grade Celsius", au declarat reprezentanţii Centrului Meteo Regional Transilvania.

La Păltiniş, la amiază, zăpada atingea 36de centimetri.

”Din cauza ninsorilor abundente, traseele montane din Munţii Făgăraş au fost închise”, a declarat astăzi Arian David, directorul Serviciului Salvamont Sibiu, citat de RomaniaTV.

"Traseele montate din zona superioară cabanelor se închid până la primăvară”. a mai precizat Adrian David.

Conform anunţului făcut de autorităţi, accesul turiştilor este permis doar la cabane şi in zonele special amenajate pentru practicarea sporturilor de iarnă. 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest