CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

Crăciun cu brazi mai puţini şi mai scumpi si anul acesta, la Sibiu. Dupa ce anul trecut a fost primul an in care Direcţia Silvică nu a mai tăia brazii din culturile proprii pentru a-i vinde pe pietele din Sibiu, istoria se repeta si anul acesta.

Singurii pomi de Crăciun care vor ajunge în pieţe la preţuri accesibile sunt molizii, iar cei care totuşi vor dori să aibă un brad adevărat, vor fi obligaţi să cumpere pe cei de import.

Criza brazilor adusi din ocoalele Directiei Silvice se va resimti si anul acesta. Ca si anul trecut, niciun bard nu va fi taiam din platatiile Romsilva pentru a fi vandut sibienilor, dupa ce anul trecut conducerea Directiei Silvice Sibiu a luat hotararea de a nu mai taia brazi deoarece culturile sunt in pericol.

„Mici anul acesta nu vom nuvom scoate pomi de brad la vanzare. Ei acum au 20-30 de centimetri si de-abia de la anul o sa ii putem vinde la ghivece”, a declarat pestru sibiunews.net directorul Directiei Silvice Sibiu, Ioan Terea.

Singurul mod in care sibienii pot evita brazii de import si sa cumpere unul din padurile sibiene este sa faca un drum pana la Avrig. Aici au o sansa sa gaseasca un bard la Ocolul Silvic Privat, dar si aici majoritatea pomilor a fost deja comandata.

„Avem 2000 de brazi pe care ii vom taia anul acesta. 1200 sunt deja comandati de o firma din Romania care anul face comanda la noi iar restul ii vom vinde localnicilor. Nu ii ducem in Sibiu, ii tinem la Avrig, in curtea Ocolului, daca vrea si altcineva sa cumpere”, spun reprezentantii Ocolului Silvic privat din Avrig.

Preturile medii, in schimb, se vor mentine ca si cele de anul trecut. Pentru un brad de aproximativ doi metri inaltime cumparat de la Ocolul Silvic privat din Avrig, un sibian trebuie sa scoata aproximativ 30 de lei.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest