CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

BAAAAAAAAAAAaaaniiii

Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor a confirmat: „Astăzi, alături de Dna. Tatiana Proskuryakova, directorul de țară pentru România al Băncii Mondiale, am semnat Acordul de împrumut aferent finanțării adiționale, în valoare de 150 mil. EUR, pentru construcția, modernizarea și dotarea cu echipamente de ultimă performanță a mai multor departamente medicale. Această finanțare completează împrumutul inițial în valoare de 250 mil. EUR, aflat în curs de implementare.

Pe lângă investițiile deja demarate în cadrul proiectului inițial, această finanțare adițională va asigura modernizarea sistemului de telemedicină, îmbunătățirea rețelei de screening pentru cancerul cervical, achiziția de echipamente pentru centrele de arși și construcția celor două centre de arși din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu” și respectiv a Spitalului Clinic de Urgență Târgu-Mureș.

Așa cum am mai afirmat, în calitate de ministru al Finanțelor voi continua să sprijin toate proiectele care prevăd investiții în infrastructura sistemului sanitar, atât de necesare în desfășurarea activității medicale. Reforma sistemului de sănătate are caracter stringent și rămâne o prioritate pentru România și pentru actualul Guvern în următorii ani, iar prin semnarea acordului de astăzi, am făcut un pas înainte pentru îndeplinirea acestei misiuni”.

 

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest