Write a comment

Municipiul Medias este partener intr-un proiect finantat de Uniunea Europeana, alaturi de alte 5 orase din Bulgaria (Sliven), Italia (Perugia), Croatia (Sibenik), Albania (Gijrokaster) si  Grecia (Patras).

Principalul punct comun al acestor oraşe este acela de a avea un centru istoric important din punct de vedere arhitectural şi funcţional.

Proiectul este o continuare a proiectului CREA.RE , se desfăşoară în perioada 2012-2014 şi are drept scop principal reinvigorarea funcţionalităţii urbane a zonei centrale. ( în cazul Mediaşului-Piata Regele Ferdinand).

Ideea de bază de la care s-a pornit a fost aceea că, în ultimii ani centrele istorice au pierdut în detrimentul zonelor periferice, acestea fiind  preferate atât de localnici cât şi de antreprenori care preferă să îşi desfăşoare activitaţile economice la periferia oraselor.

Într-un comunicat al municipalităţii medieşene se arată că acest proiect va duce la înfiinţarea unor centre urbane (info-chiosc, birou), în care un grup de experţi se va ocupa de realizarea unor planuri urbanistice şi în cadrul căruia se vor dezvolte idei inovative în ceea ce priveste viitorul oraşului.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest